Geschiedenis

 

 

De afdeling gymnastiek van OVERA  kent een lange geschiedenis. Onderstaand een overzicht.

 

Berichten 2022:

De sportles DANCE-MIX, onder leiding van Debbie, bestaat al heel wat jaren. Debbie moest hiermee stoppen.

Gelukkig hebben we een nieuwe trainer kunnen vinden; Christien geeft nu deze sportles.

Een nieuwe trainer betekent in dit geval ook een iets andere lesinhoud; de lesstof is meer gericht op fitheid.

Daarom hebben we ook de naam aangepast.

De sportles heet nu:  Body Fit

 

Body-Fit is een combinatie van conditie, spierversterkende oefeningen, core-training buik/rug houding en figuur correctie.

De opbouw van de les:

* Warming Up

* Conditie (met gebruik van een Step)

* Spierversterkende oefeningen (met verschillende materialen)

* Oefeningen op de mat (rug, buik, stretch)

* Cooling Down.

Bent u benieuwd naar de inhoud? Komt dan gerust meedoen; u mag twee keer gratis de sportles volgen. Dan beslist u of het leuk is.

We verwelkomen u graag!

Op maandag van 11.00 tot 12.00 uur in de sportzaal.

 

Berichten 2018:

Turnwedstrijd High-Five.

Op zaterdag 26 mei organiseren we weer, samen met de gymnastiekverenigingen uit Eefde, Epse, Laren en Harfsen, de turnwedstrijd High-Five. Dit is een turnwedstrijd voor turnleden die 1 keer per week turnen; dus de recreatie turners. Van onze vereniging doen Belle, Lisa en Rosalie mee.

 De meisjes doen een oefening op 4 toestellen: brug, balk, lange mat(vloer) en sprong.

De meisjes zijn verdeeld in twee groepen; een groep 6-9 jaar en een groep 9 – 12 jaar.

De groep met de hoogste, gemiddelde score per deelnemer, is winnaar. De vereniging met de hoogste, gemiddelde score per deelnemer, wint de wisselbeker.

 

Dit jaar organiseert Harfsen deze wedstrijd in sportzaal Hoeflo in Harfsen.

De wedstrijd begint om 13.00 uur

 

Berichten 2017:

Avondvierdaagse 2017.

Op 10, 11, 12 en 13 april 2017, kunt u weer meelopen met de avondvierdaagse.

Dat betekent vier avonden wandelen door de Almense dreven.

U kunt kiezen uit 4 afstanden: 2½, 5, 7½ of 10 km.

Dit jaar starten we bij hethotel Ehzerwold; de laatste avond is de start aan de Binnenweg (bij de voetbalvelden).

De commissie, Wendy Ruiterkamp en Floris van de Wetering, zijn al weer druk doende om de mooiste paadjes te vinden; paadjes die u vast nog niet gelopen hebt.

Nadere informatie volgt.

 

Berichten 2016:

 

Overa zoekt: Turntrainer/ster.

Overa, afdeling gymnastiek, zoekt een turntrainer/ster voor de jeugdleden. Lessen (4) bij voorkeur op woensdagmiddag; Andere tijden bespreekbaar. Informatie bij, en reacties naar: gnijkamp@overa.nl , wkoetsier@planet.nl …

 

Avondvierdaagse.

Op 11, 12, 13 en 14 april 2016 organiseren we weer de avondvierdaagse. Dat betekent vier avonden wandelen door de Almense dreven. U kunt kiezen uit 4 afstanden: 2½, 5, 7½ of 10 km.Dit jaar starten we weer bij de sportvelden van sv Almen aan de Binnenweg.

De commissie, Wendy en Floris, zijn al weer druk doende om de mooiste paadjes te vinden; paadjes die u vast nog niet gelopen hebt.

Nadere informatie volgt.

 

Turnwedstrijd AlHaLa.

De volgende wedstrijd voor de turnsters op 19 maart a.s. in Laren in de Braninkhal. Dit is een turnwedstrijd voor leden van de turnverenigingen van Almen. Harfsen en Laren.

 

Clubkampioenschappen

Zaterdag 30 januari a.s. houden we de OVÉRA clubkampioenschappen turnen voor de jeugd. Dit zal plaatsvinden in onze eigen sportzaal Almeloe en begint om 14.00 uur.

De turnsters doen oefeningen op de brug, balk, vloer en sprong.

In de telpauze, om ongeveer 16.00 uur, zullen de meisjes van de groep COMBI-DANCE, een aantal leuke dansen laten zien.

De prijsuitreiking zal om ongeveer 16.16 uur zijn. Iedereen kan komen kijken; gratis entree!

 

Berichten 2015:

Nog meer nieuws

Zeer blij zijn wij met het feit, dat onze groep kleuter/peutergymnastiek veel leden heeft; zoveel leden dat Janneke graag turnassistenten erbij wil hebben. Zij kunnen dan de groep opsplitsen in drie kleine groepjes; heel veilig allemaal en de kinderen kunnen veel bewegen.

Na een vraag van Janneke aan de “oudere” turnsters, boden Sophie Brink en Daphne Ruiterkamp spontaan hun hulp aan. Zij gaan Janneke nu assisteren bij de kleuter/peuter gymnastiek les. Meisjes veel plezier en succes!!!!

Er was echter een probleem: allebei zitten ze op Engelse les en die les is op het zelfde tijdstip als de k/p les. Janneke kwam al snel met een oplossing; we draaien de tijden van de les van groep 3-5 en de les kleuter/peuter om. Na overleg met de ouders bleek, dat er geen bezwaren waren. Dus dat gaan we doen.

 De lestijden worden met ingang van 1 december a.s.:

gymles groep 3-5              14.00 – 15.00 uur

gymles kleuters/peuters  15.00 – 16.00 uur

gymles groep 6-8              16.00 – 17.00 uur.

 

 Ook leuk om te vermelden:

Woensdag 2 december gaat Janneke “Pietengym” organiseren in de les; dit zal heel bijzonder worden. De kinderen kunnen dan een “Pietendiploma” verdienen!

Alle kinderen mogen, verkleed als Zwarte Piet, op de les komen.

 

Met vriendelijke groeten, namens Janneke en het bestuur,

Gerrit Nijkamp.

Turnwedstrijd 7 November

Op Zaterdag 7 November as organiseert het rayon Hanzestreek van de KNGU, in samenwerking met Brinio Lochem, de rayonkampioenschappen turnen. Deze worden gehouden in Sporthal De Beemd in Lochem. Voor Ovéra doen 13 jeugdleden mee. Om 09:00 uur start wedstrijd 1 voor Rosalie Crun, Lisa Janssen, Belle Houtzager, Suus Voswinkel en Roosmarijn Bibo. Om 11:00 is wedstrijd 2 voor Anne Benes, Fleur Voswinkel, Marieke Berepas, Femke Tuiter en Lieke de Groot. Om 13:00 uur turnen Mathilde de Munck, Daphne Ruiterkamp, en Sophie Brink in wedstrijd 3. De wedstrijd wordt geturnd op 4 toestellen: Brug, Balk, Mat en Sprong. Na elke wedstrijd is er een prijsuitrijking.

Iedereen kan komen kijken: er wordt geen entree geheven !

 

 

Start seizoen 2015-2016

Bent u ook zo blij dat de zomervakantie weer voorbij is. Dat u weer kunt sporten bij OVÉRA afdeling gymnastiek/dans? Dat u weer kunt genieten van uw favoriete sport?

U denkt nog steeds dat gymnastiek alleen maar oefeningen doen is aan turntoestellen? Dan hebt u dit keer geen gelijk.

Hier leest u de veelzijdigheid lezen van de afdeling gymnastiek/dans.

 

 

Op maandag:

Dance Mix. Een mix van allerlei dansen; van jazz tot sirtaki en van cancan tot chachacha. Werken aan conditie en lenigheid. Om 11.00 uur begint deze les.

Badminton. Recreatief, maar wel intensief tegen een badmintonshuttle slaan. Van 13.00 – 15.00 uur.

Zumba. Heerlijk dansen, op opzwepende muziek, afgewisseld met rustige muziek. Goed voor lenigheid, uithoudingsvermogen en ritmiek. Om 19.15 uur.

 

 

Op dinsdag:

Yoga. Onder andere, op een rustige manier je ademhaling oefenen en daarbij ook lichamelijk beweging voor de spieren en de bloedsomloop. Om 09.00 uur.

Combi Dance. Dit is de nieuwe naam voor de Clip-Dance. Een combinatie van streetdance, ballet, moderne jazz en clip-dance, op muziek van nu. Voor jongens en meisjes van de basisschool. Start om 14.30 uur.

Bij voldoende belangstelling, kan er een les volgen voor de jeugd van de middelbare school.

 

 

Op woensdag:

DynamicTennis.Gespeeld in de zaal, met een soft-tennisbal en een minder zwaar racket dan bij tennis. Dittennissen, isdaardoorminder belastend voor de armen. Van 08.30 – 10.30 uur.

Turnen voor de jeugd van de basisschool. Toestel turnen en op o.a. brug, ringen, balk, minitramp en kastspringen. Uiteraard ook ruimte voor spelletjes; met name voor de peuters en kleuters. Degene die dat wil, kan ook meedoen met turnwedstrijden in de regio.

De peuters beginnen om 13.45 uur, de kleuters om 14.30 uur. Groep 3 en 4 basisschool om 15.15 uur en de groepen 5-6-7-8 om 16.15 uur.

 

 

Op donderdag:

Gym 40+. Gymnastiek op muziek, een spel en conditie oefeningen, speciaal geschikt voor deelnemers die de 40 (60) zijn gepasseerd. Om 11.00 uur.

Yoga. Een tweede groep yoga die Hatha yoga beoefent; staande, zittende en liggende houdingen, waarbij concentratie en ademhaling centraal staan en lenigheid en vitaliteit vergroot worden. Van 19.15 – 20.15 uur.

Recreatieve gymnastiek. Een mix van toestel turnen, conditie oefeningen en allerlei balspelen. Zeer geschikt om je conditie en lenigheid te onderhouden. Vanaf 20.30 uur.

 

Op zaterdag:

Badminton. Een tweede groep leden die ook badminton spelen. Start om 09.00 uur.

 

 

Nieuwjaarsbijeenkomst

Op donderdag 8 januari 2015, vanaf 19.15 uur, houden we weer de nieuwjaarsbijeenkomst. Alle leden van de afdeling gymnastiek/dans, inclusief yoga, dynamic tennis en badminton, zijn welkom; je mag een introducee meenemen.  Onder het genot van de oliebol, koffie, thee of iets sterkers, maken we er een gezellige avond van.

 

Avondwandelvierdaagse

Ook dit jaar weer de bekende Almense Avondvierdaagse. Heerlijk wandelen door de mooie dreven van Almen.  Dit jaar weer enkele nieuwe paden in de route; paden waar u vast nog nooit bent geweest. Wanneer:    Maandag 20 april tot en met Donderdag 23 april 2015. Startplek:  Schoolplein Julianaschool in Almen. Starttijd:   18:00 uur voor de 10Km, en 18:30 voor de 2,5 en 5 Km. (op donderdag ongeveer 30 minuten eerder)

 

 

Berichten 2014:

 

Speculaas

In de week van 3 november zijn alle inwoners van Almen bezocht door één van onze leden. Zij hadden een intekenlijst bij zich voor de speculaasactie. Hoewel niet iedereen thuis was, is er toch massaal besteld; dit jaar hebben we 599 stuks speculaas verkocht. Dank aan alle leden en ouders van leden, die hier aan hebben meegewerkt. De netto opbrengt € 950,=. Een prima resultaat. Almenaren, bedankt voor het kopen van de speculaas! Het bestuur wil ook Henk Klaassen bedanken voor zijn aandeel en bakker Dick ten Broeke; in zijn bakkerij is de speculaas gebakken. Tenslotte dank aan de leiding van de Almense Superrr, voor het beschikbaar stellen van de boodschappen tassen.

 

Streetdance

Vol goede moed begon Birgit Tichelman aan de les Streetdance. Eind november was de grens; als er dan niet meer deelnemers zijn, zou de les stoppen. Dat is spijtig voor de huidige deelnemers. Er zijn helaas geen deelnemers bijgekomen; dus deze les stopt per 31-12-2014. De Clip Dance les gaat prima; er zijn voldoende enthousiaste leden. Vanaf nu zijn ook deelnemers van 5 jaar welkom. Dinsdagmiddag van 14.30 – 15.30 uur. Onder de knop “Lesrooster” zijn alle andere lestijden te vinden.

 

Turnwedstrijd AlHaLa

De onderlinge turnwedstrijd AlHaLa is weer achter de rug. Het was dit jaar helaas geen wedstrijd met 3 verenigingen, maar met twee; Harfsen had geen deelnemers. Met de wel aanwezige deelnemers van LGV Laren en van OVÉRA, hadden we een gezellige en sportieve turnmiddag. Iedereen was in het begin wel gespannen maar eenmaal op de turnvloer liep alles gesmeerd; van enige toestelangst was geen sprake meer. De oefeningen werden dan ook bijna alle foutloos geturnd. Toch moest de jury een cijfer geven; allemaal een tien kan natuurlijk niet. Maar de deskundigheid van de juryleden was zo goed, dat ze toch wel enkele gebogen benen, armen of tenen zagen, daar waar dit niet mag. Bij deze wedstrijd gaat het niet om individuele prijzen, maar om een groepsprijs; de groep die gemiddeld het beste turnt, wint de eerste prijs. Bij de 6 t/m 8 jarigen was de groep van OVÉRA de beste; alle groepsleden kregen een gouden medaille. Bij de groep 9 t/m 12 jaar was LGV nummer één; ook zij kregen een gouden medaille. De felicitaties voor de winnaars. Aan het eind was het nog spannend, wie de wisselbeker dit jaar mee mocht nemen; deze beker is voor de vereniging, die gemiddeld de hoogste score had. Hier was OVÉRA de gelukkige. Alle deelnemers kregen als aandenken een turndiploma, met de behaalde cijfers en een bronzen medaille.

 

Avondvierdaagse

Op 14, 15, 16 en 17 april werd voor de 6e keer de Almense Avondwandelvierdaagse gehouden. De commissie, Wendy Ruiterkamp, Helga Tragter, Anja Wentink en Floris van de Wetering, hadden de leiding weer strak in de vingers. De looproutes waren weer geweldig; verkeersregelaars begeleidden de lopers weer veilig over gevaarlijke kruispunten en muziekvereniging Juliana gaf weer muzikale ondersteuning bij de laatste loodjes.

De Almense inwoners en de middenstand ondersteunden de 167 lopers. Velen stonden langs de “Allee Rose” bij de intocht. De familie Zoetenhorst-Klein Nulend ondersteunde de lopers met heerlijke limonade en ook de “Superrr” had voor iedereen een blikje drinken.

De groenteman van de Almense dinsdagmarkt, Bob de Korte, zorgde voor een appel voor de dorst. Het bestuur van sv Almen stelde weer de kantine beschikbaar voor start en finish.

 Alle lopers, groot en klein, lopend of rijdend, hebben de tocht uitgelopen. Voorwaar een bijzondere prestatie. Het mooie weer heeft hier zeker aan bijgedragen.

Bij het eindpunt kon iedereen weer de mooie medaille in ontvangst nemen.

 Het bestuur van OVÉRA afdeling gymnastiek/dans bedankt al deze mensen voor het vele werk en voor de ondersteuning met woord en gebaar.

 

Koningsdag

Het bestuur van onze afdeling was op deze dag weer actief in de stand met allerlei spelen en sportieve zaken.

Voor de jeugd was er de dobbelbak; gooien met 2 dobbelstenen en altijd prijs. Waar vind je dat nog tegenwoordig!

Ook voor het spel “naam in vakje schrijven” was de animo groot; zowel de jeugd als de volwassenen hadden hun eigen papier met vakken.

Nieuw was dit jaar het Almense kampioenschap “op-je-kop-staan”. De deelnemers moesten, op een turnmat, op het hoofd staan met ondersteuning van de handen en deze pose zo lang mogelijk vasthouden.

Bij de jeugd was de titel voor Sophie Brink; zij bleef 292 seconden staan. Sophie Ruiterkamp was 2e met 291. Bij de volwassen was Maas Brink de beste; hij stopte pas na 303 seconden! Allen gefeliciteerd.

 

Turnwedstrijd van de KNGU 2014

 Zaterdag 1 maart j.l. hebben 8 turnsters van OVÉRA deelgenomen aan een turnwedstrijd van de KNGU, Rayon Hanzestreek. Dit was een wedstrijd georganiseerd meisjes die één tot twee uur per week turnen; dus recreanten.

Sophie Brink, Mathilde de Munck, Daphne Ruiterkamp en Janne Zoetenhorst turnden in de categorie Instap R2.

In de categorie Pupil 1 R2 deden Nienke Lenderink en Ida de Munck mee; Sophie Ruiterkamp in de categorie Pupil 2 D4 en Fleur van Ravensberg turnde in de categorie Jeugd R1.

Allen hebben zich onder leiding van Janneke Dieperink zeer goed voorbereid; dat was ook te zien op de wedstrijd. Iedereen heeft een hele goede oefening geturnd.

Maar er waren meer turnsters en die waren ook zeer goed en alleen de nummers 1, 2 en 3 krijgen een medaille.

 

Met een eerste plaats voor Fleur hebben wij toch nog een medaille mee kunnen nemen. De andere meisjes behaalden een 4e, 5e, 8e of een 10e plaats. Ook prima, als je bedenkt dat er soms wel 40 meisjes in één categorie zaten.

Iedereen heeft een turndiploma gekregen! Hierop staat het cijfer wat zij voor de oefening als waardering kregen.

 

De foto’s van deze wedstrijd zijn te zien op onze website.

 

Namens het bestuur,

Gerrit Nijkamp.

 

        

 

 

 

Scroll naar boven