Over Overa

De vereniging is opgericht in december 1955 als een tafeltennisvereniging; de Almense TafelTennis Club (ATTC). In december 1958 is de afdeling gymnastiek een feit; de volledige verenigingsnaam is nu: Almense Turn- en Tafeltennis Club, met een eigen houten sportgebouw.

In 1974 werd een prachtige gymnastiekzaal, van steen, geopend; SportmarkeAlmeloe. Deze prachtige gymnastiekzaal is ook de reden dat er in 1975 de afdeling volleybal wordt opgericht. Zij speelden onder de naam VC AlmenIn 1990 koos het bestuur voor één naam voor de vereniging: OVERA. Een afkorting van OmniVERenigingAlmen.

In september 2005 zijn er twee groepen badminton gestart en in 2014 twee groepen yoga. Beide sporten zijn ondergebracht bij de afdeling gymnastiek.

In 2013 is er ook een uitbreiding van het sportaanbod geweest; toen zijn we begonnen met dynamic tennis. Hierna, in 2016 is de vereniging met twee groepen spinning uitgebreid.

De vereniging streeft naar een gezonde sportomgeving waarin een ieder zich thuis kan voelen. Daarom hebben we ook gedragsregels en is als er behoefte aan is, kan met een vertrouwenscontactpersoon gesproken worden.

Het bestuur van de vereniging bestaat uit leden die in de diverse sporten actief zijn.   

Scroll naar boven